heden.nu

30 oktober 2009

Michael Raedecker in het GEM



Deze week brachten de cursisten een bezoek aan het GEM, waar tot 1 november een tentoonstelling is van de Nederlandse kunstenaar Michael Readecker. Readecker is beroemd geworden door zijn schilderijen waarin hij ook borduurt.

We werden ontvangen door Doede Hardeman, de conservator van de tentoonstelling.
Bevlogen en vol passie kon hij de cursisten uitleggen wat het werk van Raedecker inhoudt. De kunstenaar speelt in zijn schilderijen met de grens tussen kunst en kitsch. Hij laat de bezoeker nadenken over wat kunst is en wat de noodzaak ervan moet zijn en gebruikt daarvoor stijlkenmerken die voortkomen in de kunstgeschiedenis, zoals het stilleven.
In de tentoonstelling was alleen zijn meest recente werk te zien en daar was bewust voor gekozen. Zijn recente werk bestaat uit grote en kleine schilderijen, veelal met een vaag kleurpalet.

Na de lezing van Hardemann zijn de cursisten nog even na gaan praten in Brasserie Berlage. Het was weer een geslaagde avond, die weer een andere kant van de kunstwereld heeft laten zien. Volgende week een lezing van Liesbeth van Abbe, kunsthistorica.

Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage