heden.nu

20 oktober 2009

Heden verzamelen op bezoek bij de DCR



Dit keer bracht de groep aspirant-verzamelaars een bezoek aan de ateliers van drie kunstenaars, die allen een atelier hebben in de DCR. De DCR is een culturele broedplaats in Den Haag waar men werkruimte biedt aan beeldend kunstenaars, vormgevers, theatermakers, architecten, musici, choreografen en dansers. In het gebouw is ook een tentoonstellingsruimte, waarvoor NEST het programma verzorgd.

De avond begon met een welkomstwoord van Eelco van Lingen, één van de beeldend kunstenaars van de DCR en werkzaam voor NEST. Hij vertelde wat over de geschiedenis van NEST en waarmee men bezig was op het moment. Daarna bezocht de groep de tentoonstelling Notes on narratives. Zij kregen uitleg over hoe de tentoonstelling tot stand was gekomen en waarom er voor bepaalde kunstenaars was gekozen.

Vervolgens werd de groep in drie kleine groepjes gesplitst en werden er drie kunstenaars in hun atelier bezocht. Manon Bovenkerk, Bram Vreven en Joncquil de Vries ontvingen de cursisten met open armen en vertelde enthousiast over hun kunst. Alle drie de kunstenaars maken ander soort werk en dat maakte de drie bezoeken extra interessant. Bovenkerk tekent vooral, Vreven maakt installaties en Joncquil maakt vooral schilderijen. Er was alle gelegenheid tot het stellen van vragen en de cursisten konden even een kijkje nemen in het leven van de kunstenaars door het bezoek aan hun atelier.

Na de atelierbezoeken was er nog een leuke borrel waar de cursisten nog na konden praten met de kunstenaars over hun werk en met de medewerkers van NEST. Het was een geslaagde avond die ervoor gezorgd heeft dat de cursisten weer een andere kant van de kunstwereld hebben leren kennen.

Labels: , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage