heden.nu

02 oktober 2009

Bezoek aan Galerie Maurits van de Laar en Galerie West



De tweede bijeenkomst van Heden verzamelen bracht de groep aspirant verzamelaars bij twee bijzondere Haagse galeries. Galerie Maurits van de Laar is alweer achttien actief in Den Haag. Op donderdag 1 oktober werden we gastvrij onthaald door Maurits van de Laar en kunstenares Robine Clignett. Maurits van de Laar gaf in het kort weer hoe hij in de loop van de tijd de galerie heeft opgebouwd en hoe de rol van internationale beurzen steeds belangrijker is geworden. Robine Clignett vertelde over de manier waarop ze met kleur te werk gaat. Ze verdiept zich daarbij in natuurkundige, historische en literaire begrippen van kleur. De tentoonstelling die op dit moment te zien is draait vooral om de kleur groen.

Na een goed uur bij Galerie Maurits van de Laar te hebben doorgebracht werd de korte wandeling naar de Bierkade gemaakt. Galerie West is een galerie die zich in korte tijd heeft geprofileerd in Den Haag. In een prachtig gerenoveerd pand bieden zij behalve de galerie ook onderdak aan werkplekken voor een aantal kunstenaars. Op de begane grond is onder andere gekeken naar het werk van de kunstenaars Jasper Niens en Constant Dullaart. Daarnaast waren twee kunstenaars aanwezig die nauw verbonden zijn met Galerie West. Tom de Groot vertelde over zijn onderzoek naar verf, dragers en hoe deze samen te voegen. Hij zoekt in zijn werk de grens op van wat een schilderij is.
Marius Lut is een schilder die ook met voor de schilderkunst minder voor de hand liggende materialen werkt, zoals bijvoorbeeld autolak. Zijn werk draait om kleur en is minimaal met vormen die het midden houden tussen abstract en organisch.

Na een leuke avond waarin ook vooral de diversiteit die beide galeries vertegenwoordigen duidelijk werd, was er volop gelegenheid voor de cursisten om persoonlijk in gesprek te gaan met galeriehouders en kunstenaars.

Meer foto's van de avond vind je hier.

Galerie Maurits van de Laar
Galerie West

Op 15 oktober wordt de route hervat bij de ateliers in de DCR en kunstenaarsinitiatief NEST.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage